המרת סרטי 16 מ"מ לקבצים דיגיטלים בשיטת FRAME BY FRAME
2k | 4k RESOLUTION
זכות גדולה נפלה בחלקנו כאשרבצענו עבודה לקיבוץ אשדות יעקב מאוחד אז הגיע אלינו סרט שצולם והוקלט על סרט 16 מ"מ. הסרט מוצג בכוונת תחילה עם פס הקול על מנת להראות שהסאונד והסרט נדגמים יחד באותו הזמן ובשיטת פריים ביי פריים. הסאונד במקרה הזה לא היה תקין במקור (אפשר לראות את זה על הפס קול המצולם)
משלוח חינם בהמרת סרט 16 ממ
המרת סרט 16 מ"מ והמרת סופר 16 מ"מ עם פסקול בשיטת FRAME BY FRAME
סטודיו האנה בי התחדש עם הסורק הטוב מסוגו בישראל להעברת סרטי 16 מ"מ וסופר 16 מ"מ עם סאונד בשיטת פריים ביי פריים באיכות 2K!
סרטי פילם 16 מ"מ שמשו את החובבים שלא יכלו להרשות לעצמם לצלם בפורמט 35 מ"מ, אך מהר מאוד סלילי ה 16 מ"מ והסופר 16 מ"מ הפכו לאלטרנטיבה הטובה והמקצועית ביותר לצילום סרטים, אפילו סרטי קולנוע (הסרטים של גודאר וטריפו לדוגמא צולמו ב 16 מ"מ ולאחר מכן עברו הגדלה – BLOWUP ל 35 מ"מ) סרטי 16 מ"מ נחשבים איכותיים מאוד ונעשה בהם שימוש נרחב ע"י כתבי טלוויזיה, כתבי מלחמה, צילומי הרצאות וחומרים לימודיים וכו'.
היום עדיין מייצרים סרטי 16 מ"מ והחברה העיקרית שמייצרת ומפתחת סרטי 16 מ"מ היא קודאק . (אגב חברת קודאק גם עושה המרת סרטי 16 מ"מ וסופר 16 מ"מ וגם הם משתמשים במכשיר דומה לשלנו )
סריקה בשיטת FRAME BY FRAME
המרת סרטי 16 מ"מ וסופר 16 מ"מ עם פסקול בשיטת פריים ביי פריים
נכון לשנת 2019 שיטת ההמרה פריים ביי פריים היא השיטה הכי עדכנית וחדישה להמרת סרטי 16 מ"מ. הסורק שלנו, שייבאנו לארץ מהולנד משתמש בטכנולוגיה ייחודית הסורקת את הסרט פריים אחרי פריים. סורק סלילי 16 מ׳׳מ שלנו יודע לזהות את הפריימים ע'י שימוש בסמן לייזר המזהה את החורים על הנגטיב או הפוזיטיב ומאותת למצלמה שהיא באיכות 2K לשמור את הפריים. כל frame יכול להשמר כ TIF או BMP או JPG. לארכיונים אנו ממליצים לשמור אצלם את ה TIF. לאחר שהסריקה מתבצעת התוכנה שבינתיים תיקנה צבעים במהלך הדגימה (בעיקר נסתה לשמור על WHITE BALANCE) גם מחתימה את הקבצים בקצב שאנו קובעים עבורה – המרת פילם 16 מ"מ בשיטת frame by frame לרוב מתבצעת לפי 24 פריימים לשנייה. בסורק שלנו יש לנו אפשרות להחתים מ 14 ל 29.3 פריימים לשנייה. אנו קובעים את החתמת הפריימים לאחר צפייה ובדיקה של הסרט על מנת לברר את איכותו ומהירותו. ולבסוף מתקבלים קבצי AVI UNCOMPRESSED באיכות גבוהה מאוד שיכולה להגיע לכ 12 ג'יגה לדקה!!
שאלות נפוצות על המרת סרט 16 מ''מ
סרט 16 ממ - המרת סרט פילם בשיטת WET GATE
זוהי שיטה אשר פותחה במיוחד לטובת סריקה בשיטת פריים ביי פריים – טכנולוגיה זו נוספת למהלך הסריקה ע'י תוספת של חומר אשר מונע את ההשתקפות של השריטות על הפילם. החומר המיוחד ממלא את השריטות שעל הפילם ומכסה אותן ובכך בעצם "מעלים" אותן עוד במהל הסריקה וללא שימוש בעזרי עריכה שונים ורסטורציית פילם.
האם בהמרת סרט 16 מ''מ יש הבהובים
בעיה שאנשים נתקלים בהם בעת העברת סרטי 16 מ"מ בשיטת הטלסינה היא בעיית ההבהובים. ההבהוב השחור קשור לקצב דגימת הסרט והסנכרון של המצלמה עם הסרט. בשיטת פריים ביי פריים אין בעיה כזו משום שאנו סורקים בכל פעם פריים בודד. קצב דגימת הסרט נקבע על ידי צפייה ובדיקת הסרט (המהירות היא 24 פריימים לשנייה)
סאונד אופטי או סאונד מגנטי בסרט 16 ממ
במכשיר שלנו אנו מסוגלים לדגום את הסאונד דרכו במהלך סריקת ה FRAME BY FRAME- זהו אחד הסורקים היחידים בעולם המאפשרים את הדגימה עוד במהלך הסריקה. יש לנו אפשרות לדגום סאונד אופטי או סאונד מגנטי (תלוי איזה סאונד יש על הפילם)
אנקדוטה קטנה – המושג "פס קול" נולד כאן ממש על הפילם – שימו לב לפס הקול אשר מלווה את התמונה (פס מגנטי חום או אופטי הנמצא לאורכו של הסרט)
כיצד לדעת שבאמת אתם עושים FRAME BY FRAME
מאוד פשוט – אנו היחידית שמפרסמים תמונות אמיתיות של הסורק שלנו ואנו גם היחידים שמזמינים אתכם הלקוחות שלנו לשבת אתנו בזמן המרת סרטי 16 ממ. לנו אין מה להסתיר.
מה המחיר עבור העברת סרטי 16 ממ לדיגיטלי
שיטת התמחור שלנו נעשית לפי דקה אמיתית שקבלתם מאתנו -אנו לא מחייבים על הדקות שיש בהם בלק/חושך או לבן/ פילם שרוף – אנו לא חושבים שזה הוגן כלפי לקוחותינו
למה המרת סרטי 16 ממ ב שיטת פריים ביי פריים הכי טובה בעולם
כי זו הטכנולוגיה הכי עדכנית להמרת סרטים לשנת 2019, שימו לב שכל הארכיונים הנחשבים בארץ ובעולם משתמשים בטכנולוגית FRAME BY FRAME.
מהי שיטת הטלסינה
שיטת הטלסינה היא בעצם לא שיטה ולא טכנולוגית כי אם קופסת מראות. כיצד שיטת הטלסינה עובדת? אל צד אחד של הקופסה מקרינים את הסלילים בעזרת מקרן ישן (כי אין יותר חדשים) ואילו מצד אחר של הקופסה מצלמים בעזרת מצלמה עם פוקוס אוטומטי שאינה יודעת למקד את עצמה על הסרט בצורה מדוייקת ולכן תראו מריחות וכן היא אינה יודעת להסתנכרן על המהירות הנכונה של הסרט מהירות 25 או 30 של המצלמה לעומת מהירות 14 עד 18 של רוב הסלילים ומשום כך תראו הבהובים. שיטת טלסינה זולה ופשוטה ודומה להקרנה על הקיר רק שהיא נעשית בתוך קופסת מראות